Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Yvo Manuel Vas Dias
Yvo Manuel Vas Dias

Profiel Yvo Manuel Vas Dias

Posted in Profiel
SONY DSC


Yvo Manuel Vas Dias is een boeddhist met een Portugese Joodse achtergrond, opgeleid als maatschappelijk werker, casemanager en public relations manager.


Meer dan 5 jaar werkte hij als maatschappelijk werker. Na zijn werk als maatschappelijk werker stapte hij over naar public relations. Als public relations manager en casemanager heeft hij bij verschillende boeddhist, transgender, kunst en museum organisaties gewerkt. Verder is hij als casemanager en public relations manager werkzaam geweest in verschillende besturen.


In 2005 heeft hij de werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek opgericht. Het doel van de werkgroep is een brug te slaan tussen religieuze transgenders en de verschillende religieuze stromingen.


Voor de werkgroep heeft hij onderzoek gedaan naar transgender en religie. Het onderzoek laat zien dat het niet vanzelfsprekend, maar ook niet in alle gevallen onmogelijk is om steun vanuit het geloof tijdens het transproces te krijgen. Binnen het christelijke geloof, waar de meeste ondervraagden in zijn opgevoed, is vaak weinig openheid ten aanzien van seksveranderingen of personen die zich niet geheel vrouw of man voelen.


Veranderingsprocessen worden soms ernstig vertraagd door vaak een afwijzende houding van geestelijk leiders. Sommige ondervraagden vinden uiteindelijk hun weg binnen het christelijk geloof of gaan met succes het gesprek aan met de kerk, anderen zoeken steun in spirituele stromingen als het boeddhisme. Het onderzoek laat het belang zien van meer dialoog en kennisopbouw over transseksuelen, transgenders en religie.


Hij is de oprichter van verschillende transgender en LGBTQ netwerken/organisaties: Transgender Religion Global Network – Transgender Friendly Religious Alliance, International Transgender Buddhist Sangha, International Network for Transgenders with a Jewish Background, International Network for Transgender and Art, International Transgender Information Network, The World of the Transman, LGBTQ Amsterdam,  TransAmsterdam en de Eerste Amsterdam TransPride.


In 2009 heeft hij twee cultureel erfgoed netwerken opgezet: The Heritage and Art Protector en Netwerk voor Erfgoed en Kunst.


Verder is hij de oprichter van Bodhicharya Netherland en coördinator social media voor Shambhala Amsterdam.


Specialiteit
Social media, public relations en communicatie. Bruggen bouwen tussen mensen en organisaties. Geven van advies, voorlichting, lezingen, gastcollege, workshops op het gebied van transgender en religie, transseksualiteit, boeddhisme, cultureel erfgoed en kunst. Organiseren van festivals, forums, workshops, lgbtq cafe, pers en media contacten  en bijeenkomsten.


Voor vragen, informatie en interviews

Yvo Manuel Vas Dias yvomanuelvasdias@live.nl
22:34 - 3/6/2013


Recent Entries
- Welcome
- Profiel Yvo Manuel Vas Dias
- Profile Yvo Manuel Vas Dias
- Build bridges between transgenders and different religions.
- 'Mededogen is het fundament'
- Transman Yvo over zijn spirituele worsteling
- Transman Yvo about his Spiritual Struggle
Links
Linkedin
Facebook
Twitter
About Me
Wordpress
Wordpress PR
LGBT-RAN Profile
TransAmsterdam
LGBTQ Amsterdam
Transgender en Religie
Transgender and Religion